Apple Pay komt naar Nederland

Goed nieuws voor de Apple liefhebbers in Nederland. Over een tijdje kun je betalingen doen met je iPhone, iPad of zelfs Apple Watch. Betalen met je telefoon is niets nieuws, al schijnt de ervaring met een Apple device toch net anders te zijn. Volgens de ING vergemakkelijkt de nieuwe betaalmethode onze dagelijkse levens en is het een goede stap richting digitalisatie.

Apple Pay komt naar Nederland

Met Apple Pay betalen was al mogelijk in 18 andere landen. Ons land is zelfs een van de laatste landen die deze betalingsmethode zal invoeren. Zo gebruiken Spanjaarden Apple Pay al sinds 2016 en hebben de UK, Frankrijk en Zwitserland de nieuwe betaalmethode al volledig omarmt. Landen zoals Portugal, Oostenrijk en Griekenland bieden ook al de mogelijkheid om via Apple Pay te betalen. Het werd dus wel een tijd en nu is het zover, Apple Pay komt naar Nederland. 

Apple Pay in Nederland

Toch was de aankondiging vanuit de ING voor velen een verrassing. Vanuit Apple was er toch lichtelijk de twijfel om Apple Pay niet te introduceren op de Nederlandse markt, omdat Nederlanders aardig gehecht zijn geraakt aan een bankpas die ook contactloos kan betalen.

ING is zelf enorm enthousiast en introduceert met trots hun partnerschap. Op hun website vertellen ze waarom zij fan zijn van de betaalmethode. Volgens de bank is de nieuwe betaalmethode voor Apple liefhebbers ideaal, omdat zij hoogstwaarschijnlijk hun telefoon minder snel vergeten dan hun portemonnee.

Wanneer ING Apple Pay precies zal lanceren is nog onduidelijk, wel gaven zij aan dat gebruikers van ING een bericht in hun mobiel bankieren app ontvangen wanneer het zover zou zijn.

Reactie verzenden